Radio Ronalisa

Radio Ronalisa.

Jaap zond uit vanaf het Huygenspark in Den Haag. Met een flinken antennen op zijn dak. Met een zender die meer als 100 watt aan vermogen. Was het station van Jaap genaamd Radio Ronalisa op de 102 fm door heel Den Haag te ontvangen.

Later is de zender verhuist naar de 107.10 fm. Met een nieuwe zender met meer vermogen was hij buiten de stad goed te horen. En kwamen de telefoontje voor verzoekjes binnen. Maar het station kreeg regelmatig bezoek van de RCD en politie. Maar de zender zat goed verstopt. Een van de verstop plekken was onder de eettafel. Daar was de zender en eindtrap met haken op gehangen. Zodra de RCD voor de deur stond gingen de kabel er vanaf en ging er over de eettafel een kleed. Huis vol met politie en RCD opzoek naar de zender. Ze liepen om de tafel een en weer. Maar de zender konden ze niet vinden.

Zo ging de politie en RCD teleur gesteld het pand weer uit. Op een dag ging de RCD naar het pand achter het Huyenspark posten op het dak. Vanaf die lokatie had je goed zicht op de achterkamer waar de eettafel stond en zagen de RCD de kabel lopen. Maar Jaap zag in zijn oog hoek dat de RCD op het dak aan de overkant zaten te posten. Maar voor dat de RCD naar beneden konden en om het gebouw heen moeten naar Jaap zijn huis. Had Jaap snel alles onder de tafel weg gehaald en in de achterbak van zijn auto gelegd. Toen hij weer boven was ging de bel en stond er veel politie met de RCD voor de deur. Bij binnen treden liepen ze gelijk naar de eettafel en deden de kleed van de tafel omhoog. Jaap zij toen heel hard ' Mis poes ! '  De RCD kon er niet om lachen.  En wederom ging het huis onderste boven ze zouden de zender vinden. Maar helaas konden ze ook dit keer niet de zender vinden en Jaap moest mee voor verhoor. 

Wegens gebrek aan bewijs was Jaap snel weer vrij. En moest hij opzoek naar een nieuwe verstop plek. Radio Ronalisa is nooit gepakt geweest en heeft de uitzendingen na velen invallen toch gestaakt.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.