Radio Exclusief 981

Harry Mulder met veel enthousiasme zijn hobby uit.

Radio Exclusief 98.10 Fm

Op 2 augustus 1990 begon het allemaal op 98.3 FM. Destijds bekend als de radiofrequentie van -X-Clusief FM. Twee mensen, bij bijna niemand bekend, speelden House, Mellow, Techno en ouderwetse Techno-muziek voor de lol.

In het begin waren er slechts enkele uitzendingen op zaterdagavond en zondagavond.

We wisten niet of deze muziek populair zou worden. Na een tijdje zond het station bijna non-stop uit. Al snel vonden we dat het tijd was voor iets nieuws, dus startten we een live programma.

Maurice v.d. Bent presenteerde het eerste programma en Harry Mulder mixte de muziek live.

Tot onze verbazing kwamen er veel telefoontjes binnen met begroetingen, verzoeken en meer. -X-Clusief FM was een hype geworden in Den Haag, maar we wilden groeien en uitbreiden.

Dat betekende meer zendvermogen, meer uitzendingen en uiteindelijk een andere frequentie. Een legaal radiostation zond uit op 98.2 FM, dus moesten we overschakelen naar 98.1 FM. Vanaf dat moment is 98.1 FM de frequentie van THE HOUSE STATION -X-CLUSIEF FM. 7 dagen per week het #1 Huis-Station van Den Haag.

We zenden elke avond live uit van 22:00 – 07:00 uur en elke vrijdag, zaterdag en zondag van 21:00 uur tot ????.

In mei 2003 startte de Nederlandse overheid een programma genaamd 'Etherflits' om de Nederlandse FM-omroepband "op te schonen". Na meerdere keren betrapt te zijn, hebben we besloten om meer aandacht te besteden aan online streams.

Luister hier onder naar geluidsfragment uit die tijd

Bezoek de website van Radio Exclusief. https://www.exclusieffm.eu/

Harry Mulder

Zend antennen Radio Exclusief 981

1 reactie op “Radio Exclusief 981”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *