Dance Radio Den Haag

Dance Radio Den Haag 104.90 Fm.

Dance Radio Den Haag begon haar uitzendingen op 15 augustus 2020. Wat direct opviel aan het station was het strakke format waarbij alle platen aan elkaar worden gemixt, de uitstekende audiokwaliteit en het professionele jingle pakket ingesproken door Edwin Diergaarde.

Op de 15e verdieping van een hoge flat in de wijk Meerzicht in Zoetermeer werd een 2 elements dipool aan de balkon reling opgehangen. Stroom werd afgetapt van de automatische deuropener, een DVD speller werd aangekoppeld en draaien maar.
Waar normaal gesproken zenders achter slot en grendel staan, stond de eerste zender van Dance Radio Den Haag onbewaakt onder een krat op de galerij.

De bewoners waren allemaal op de hoogte van de activiteiten van de radio piraat, voorkwamen dat de zender tot 2x toe werd gestolen en zorgden ervoor dat er ruim een jaar op deze locatie kon worden uitgezonden.


In dat jaar werd er flink doorgewerkt aan verdere professionalisering van het station. Het DJ team werd flink uitgebreid, er kwamen gepresenteerde programma’s op de zaterdag,- en zondag middag met om het uur een weekend weerbericht gepresenteerd door o.a. Helga van Leur.
Ook werden een website, youtube kanaal, LIVE audio stream en app gelanceerd.

Nadat politie en de woningbouwvereniging de zender in Zoetermeer op het spoor waren gekomen werd er uitgekeken naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden in de Haagse wijk Loosduinen.
Nadat bewoners na 4 weken de antenne op het dak van de flat hadden zien staan werden woningbouw vereniging en het agentschap telecom ingeschakeld. De medewerkers werden opgewacht, maar omdat de zender op afstand kon worden aan,- en uitgeschakeld werd die dag niemand gearresteerd.

Een nieuwe locatie om de uitzendingen voort te zetten werd in september 2021 gevonden in de wijk Steenvoorde in Rijswijk. Het het vermogen werd flink opgeschroeft tot ruim 550 watt. Ook werd deze locatie ter beschikking gesteld aan Hitradio Centraal tijdens het 30 jarig jubileum.
Na enige maanden op de nieuwe locatie te hebben uitgezonden werd het station tijdens de kerst en oud&nieuw uitzendingen van 2021 wederom door het agentschap telecom uit de lucht gehaald. De zender had aan het einde van het jaar 2 weken onafgebroken aangestaan en dat werd de heren van het AT toch echt te gortig.

Sinds eind februari zijn de uitzendingen van Dance Radio Den Haag hervat en is het station in grote delen van Zuid-Holland weer te horen op de vertrouwde 104,9 FM.

Meer informatie en foto’s over dit station: www.danceradiodenhaag.nl

logodr
Zender van Dance Radio Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.